Garantier

             

                TRYGGHET PÅ VÄGEN!  ALLTID GARANTI PÅ VÅRA BILAR.

  

Garantier och Köpvillkor


Garantier och annat liknande åtar sig inte CAR 4 SALE Sweden AB på bilar som;

   -kostar under 30.000 SEK.

   -bilar som har miltal över 20.000 mil (oavsett ålder).

   -bilar som är äldre än 14 år oavsett miltal (Bilens ålder räknas från fordonets tillverkningsdatum).

   -privatimporterade bilar.

 

Bilar som säljes med dessa egenskaper nämnda ovan är ej varudeklarerad och säljes alltid som reparationsobjekt även om de är felfria och i många fall nybesiktigade.


Bilar som säljes på CAR 4 SALE och kostar 30.000 SEK och uppåt är alltid besiktigade, samt ställs på hos Transportstyrelsen i samband med köpet och försäkring tecknas av CAR 4 SALE Sweden AB och även lämnas 1 månads trafiksäkerhets-garanti* enligt MRF´s direktiv.

*Omfattas av de komponenter som Svensk bilprovning kan anmärka på som trafikfarliga vid en kontrollbesiktning. Det är med andra ord de flesta av komponenterna för att kunna framför bilen trafiksäkert och funktionellt. Garantin omfattar inte slitagedelar och även övriga komponenter såsom t.ex stereo, el-hissar, C-Lås, Larm, Bakrutetorkare, AC/ACC etc.


Extragarantier mellan 0-36 Månaders kan tecknas via CAR 4 SALE Sweden AB. Omfattning och tid beror på pris, skick, årsmodell, motorvolym och miltal. Extra Garantier som tecknas i efterhand återförsäkras av Autoconcept AB, se villkor på www.autoconcept.se. eller AB Svensk BILGARANTI, se villkor www.svenskbilgaranti.com

Extra Garantin anges alltid skriftligen för att gälla.


Köparen har undersökningsplikt. Det innebär att bilen säljes i befintligt skick och därför har CAR 4 SALE Sweden AB inget ansvar för eventuella fel som upptäcks på bilen efter köpet.

Köparen kan inte rikta anspråk mot CAR 4 SALE Sweden AB avseende iakttagna brister beträffande bilens skick.


Funktioner som är viktiga för dig som kund och som inte omfattas av garantin bör du själv kontrollera. Detta är; bakrutetorkare, stolsvärme, stereo, larm, motor och kupevärmare/dieselvärmare, ev. läckage på bilar med sufflett eller mjuktak, extralampor, lufttryckssensorer i däck.

Slitagedelar så som; bromsklossar/belägg, bromsskivor, kopplingsskiva, lampor, remmar, startmotor, generator, däck, plastdelar invändigt, fönsterhissar, el-backspeglar, AC, vindrutetorkare, Vi säljer bilar med trafiksäkra godkända däck, men åldern på däcken bör kollas av köparen.  Tillbehör så som; Hatthylla, insynsskydd, domkraft, reservhjul, låsmutter, dragkrok, takräcke, extraljus, dimljus etc.

I de flesta fall fungerar det som det ska men om det inte gör det och det är ett krav från er som kund måste det uppmärksammas och avtalas om åtgärd innan affär.

Miltalen på alla importbilar garanteras inte av CAR 4 SALE, och köparen har själv ansvar att ta reda på riktiga miltal på bilen de köper.

Servicebok bör kollas av köparen på plats. CAR 4 SALE garanterar inte gamla service om de är korrekt gjorda eller om glapp finns mellan serviceintervallen.


Fordonsrelaterade skulder

Det innebär bland annat att köparen behöver kontrollera om det finns någon obetald trängselskatt, felparkeringsavgift, broavgift eller infrastrukturavgift innan köpet. Fråga alltid en säljare att kolla upp det med transportstyrelsen eller ring gärna Transportsyrelsens kundservice på tel.nr: 010-495 54 08


Bränsleförbrukning

Den bränsledeklaration vi anger i annonserna för den specifika bilen (bilens registreringsnummer) hämtar vi från Transportstyrelsens hemsida, www.transportstyrelsen.se, som i sin tur får uppgiften från tillverkaren/generalagenten. Det är tillverkarens ansvar att från och med årsmodell 2000 upplysa om bränsleförbrukningen, utsläppsvärden, miljöklass etc.


Årsmodell

Det som vi i annonserna anger som årsmodell för bilen är tillverkaren/generalagentens uppgifter om årsmodell. Detta är viktigt att poängtera eftersom det av t.ex Transportstyrelsen kan ange bilens år såsom tillverkningsår, fordonsår, datum för första gången i trafik etc.


Bilen enligt detta köpeavtal förblir säljarens egendom fram till att full betalning skett. Under den tid då återtaganderätt gäller är det köparens skyldighet att hålla bilen helförsäkrad. Säljaren ser till att inga tidigare skulder / återtaganderätt finns på bilen vid köptillfället. Köparen har ingen ångerrätt. 

Betalning

Vi ser helst att betalningen sker med betalkort, så som VISA, MAESTRO eller MASTERCARD och även andra kreditkort.

Andra bästa betalningsätt hos oss är via Swish.


Andra betalningssätt är finansiering genom en bank, i detta fall betalas bilen av månadsvis.

Möjlighet finns att betala in en större summa i samråd med banken. Ett annat alternativ är att ni efter köp och innan leverans gör en insättning direkt på vårt konto hos Swedbank och bifogar kvittot på insättning vid leveranstillfället. Andra betalningsalternativ kan vara post- eller bankväxel, check eller inbytesbil. Vi undviker i största möjliga mån kontanter men accepterar det då det inte finns andra alternativ.

 


Vi reserverar oss mot felskrivningar i annonstexter, hemsida, prisskyltning mm.